Kleurrijke Quinoa salade

De laatste tijd ben ik nogal into “food preppen”, voornamelijk voor mijn lunches doorheen de werkweek. Anders is de lokroep van de fastfood rondom mijn werkplek soms te verleidelijk om er aan te weerstaan.

Ik kook zondag of maandag (afhankelijk of mijn werkweek start op maandag of op dinsdag) een kom granen, volkoren rijst, quinoa,… en maak in de loop van de week variaties als lunchsalade.

Om de salades voldoende lang vers te houden, gebruik ik de techniek van de “salad in a jar” principe.

Zoals je hieronder kan zien, indien je dressing of vinaigrette gebruikt, doe je dit op de bodem van de bokaal. Dan is het de beurt aan bv ui, als je die in de vinaigrette wil laten marineren. En dan werken we van harde naar zachte groenten, met noten bovenop, zodat ze hun krokant karakter behouden.

In deze bokaal zit:

  • 1 geraspte wortel
  • 1/2 gele paprika, in blokjes gesneden
  • Ongeveer 10 radijzen, fijngesneden
  • 1 handvol gedroogde cranberry’s (biologisch en gezoet met appelsap ipv suiker)
  • 4 opgehoopte eetlepels gekookte quinoa, gemengd met
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijgehakte munt
  • 2 fijngesnipperde lente uitjes
  • 1 handvol ongeroosterde en ongezouten pistachenoten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s