Romige pasta met spinazie en champignons

Dit eenpansgerecht is eten dat je gerust kan klasseren onder de term “comfort food”.

Vriendlief kwam thuis na het werk en begroette me met de woorden “amai, dat ruikt hier heerlijk, wat ben je aan het maken?” En dan weet ik, de pan zal uitgeschraapt worden.

De geur van olijfolie, ui, knoflook, champignons en wat aromatische kruiden zoals oregano, tijm en rozemarijn kwam hem tegemoet.

Ik gebruik cashewpasta als basis voor de roomsaus, de witte miso geeft een extra laagje diepgang aan de smaak. Probeer het zeker is uit.

Ingrediënten (4p):

  • volkoren pasta
  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 200 gram spinazie (of 6 a 7 blokjes diepvriesspinazie)
  • 250 gram champignons, in vier gesneden
  • 4 dikke eetlepels cashewpasta
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 2 eetlepels witte miso
  • Peper, zout, oregano, tijm, rozemarijn

Bereiding:

  • Neem een pan die groot genoeg is om alle ingrediënten samen in te bereiden, verhit de olijfolie in de pan.
  • Stoof de ui en de look glazig
  • Voeg de champignons erbij, laat een paar minuten stoven
  • Voeg de ongekookte pasta toe aan de pan, samen met het bouillonblokje en overgiet met water, tot de pasta een centimeter onder water staat.
  • Laat koken, voeg ondertussen de kruiden toe.
  • Terwijl de pasta gaar kookt, meng de cashewpasta en de witte miso met warm water in een tas, zodat deze niet klonteren in de pan.
  • Voeg toe terwijl er nog genoeg water in de pan staat, maar de pasta al overwegend gaar is (net niet al dente)
  • Voeg de spinazie toe en laat slinken
  • Laat inkoken tot de saus de consistentie heeft van een roomsaus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s