Vegan Classics @ Colruyt Academy

Colruyt geeft al een hele tijd workshops rond verschillende thema’s: eten, welzijn, huis en tuin enzovoort… Ze hebben op diverse plaatsen een gebouw , de Academy dus. Je vindt ze in Melle, Halle Grimbergen, Leuven, Hasselt, Luik,… vooral in Vlaams Brabant wel.

En bij de eten workshops neemt de veggie/vegan cursussen toch een groot aandeel in. Insert juichend mannetje here! Je kan veggie broodbeleg maken, veggie bbq, veggie hamburgers. En de laatste tijd zijn er dus enkele vegan workshops: vegan dessertjes, enzovoort. Het loont zeker de moeite om de site eens in het oog te houden. De hoeveelheid info/zoekfuncties zijn voldoende om van start te kunnen gaan. De brochures liggen in hun winkels maar die hebben weinig toegevoegde waarde want ze verwijzen altijd door naar de site.

Jammer is dat je de lesgever nooit op voorhand weet. Bij onze workshops waren dit soms redelijk bekende foodbloggers en dan is het leuk als je weet wie er komt. Wij hadden deze mevrouw en check zeker, haar supermooie website of zoek haar boek. Ik zoek dat ook maar de bib heeft het niet 🙂 dus de zoektocht gaat verder.

Maar goed, deze keer was het dus vegan klassiekers. Ik ben hieraan begonnen omdat het toch meestal goed scoort met kinderen, die klassiekers. We maakten balletjes in tomatensaus, lasagne, blinde vegan (die naam!), zelfgemaakte mayonaise, vol-au-vegan, stoofvlees, pulled jackfruit enzovoort. De reviews van de gerechten afzonderlijk vind je hier wel eens terug.

De ingrediënten kunnen voor niet vegans wel een opgave zijn. Maar dan werd er handig doorverwezen naar de BioPlanet (goei commerce!). De ontvangst is ook altijd heel vriendelijk, de keukens zijn handig met veel gerief en een afwas dame (Niks dan liefde voor de afwasdame, you rule!). Je krijgt ook altijd 2 drankjes en een glaasje cava (alle, ik bedoel maar). Nadien ga je met een goodiebag naar huis, juist ja vol kortingsbonnen bij Colruyt en BioPlanet. Ik zei toch al iets van goei commerce…

Voor de meeste workshops tel je zo’n 25 tot 35 euro neer. Voorinschrijven is nodig. Meer info https://www.colruytgroupacademy.be


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s