Labneh

Labneh, de Libanese versie van Tzatziki, is eigenlijk een uitgelekte yoghurt, met look en gedroogde munt. Heerlijk verfrissend in warme dagen, of om je brood in te dippen als je de Maghmour nét iets te pikant gemaakt hebt 😉

Ook leuk als dipsausje bij het aperitief, als fris smeersel in een broodje met bv falafel.

Begin hier een dag te voren aan, want de yoghurt moet een nachtje uitlekken in de koelkast. Of als het snel moet gaan, gebruik dan 1/2 tl xanthaamgom.

Ik gebruikte de ongezoete Alpro yoghurt.

Indien je geen xanthaangom gebruikt, laat je de yoghurt uitlekken in de koelkast. Giet de yoghurt in een kaasdoek, plaats in een vergiet, met een kom er onder om het overtollig vocht op te vangen. Laat de yoghurt een nacht uitlekken.

Indien je xanthaangom gebruikt, kan je deze stap overslaan en meteen naar de bereiding gaan.

Ingrediënten:

  • 1 pot van 450 gram ongezoete sojayoghurt
  • 1 a 2 teentjes look (begin met eentje, voeg nadien voorzichtig look toe)
  • 1 eetlepel gedroogde munt (begin hiermee, voeg nadien toe naar smaak)
  • peper en zout

Bereiding:

  • Meng de (uitgelekte) yoghurt met het geperste lookteentje en 1 eetlepel gedroogde munt, kruid met peper en zout.
  • Proef en breng indien nodig verder op smaak.
  • Indien je voor de snelle optie kiest, voeg je de xanthaangom geleidelijk aan toe (1/2 theelepel) en roer goed door.
  • Laat de labneh minstens een halfuur in de koelkast staan zodat de smaken zich kunnen mengen.
  • Bij het serveren giet je er een scheutje goede kwaliteit olijfolie over en eventueel een paar olijfjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s